Øldåse foran grafittivæg

Hvad er specialøl? | Øltyper

Hvad er specialøl? | Øltyper

En af de nemmeste måder af definerer noget på er ved at konstaterer hvad det ikke er. Din klassiske Carlsberg og Tuborg er ikke specialøl, da de masseproduceres på fabrikker. De kære Slots øl som man henter ved grænsen er specielle, men det er heller ikke specialøl.

Når man taler om specialøl, så menes der ofte øl som er brygget af mikro- eller nanobryggerier, og som leger med den klassiske model for øl. 

 

I Danmark plejer vi typisk at brygge meget lyse øl som ikke er særligt bitre. Forestil dig din klassiske kolde Tuborg på flaske en varm sommerdag. Det er fremragende. Men de danske ølentusiaster har fået smag på mere.

 

Der er en stigning i antal specialøl som bliver drukket, og folk accepterer mere at man leger med ingredienserne i øllen. Så vi kan eksperimenterer med fx kokos og mælkesyrer, og ende med en utrolig øl, men som man for 20 år siden ikke ville kalde øl.

 

Specialøl er blevet så gængs, at du kan finde en hel sektion i dit lokale supermarked til specialøl. Hvis du bor i Århus, så kan du sågar finde en hel del af forretningen dedikeret til det ude i Tidens Farver. Stik hovedet forbi på Trøjborg eller i Vejlby. 

 

Så vi kan konstaterer at Hazy Bear Brewing indtil videre kun brygger specialøl. Surprise, surprise. 

 

Men der er heldigvis en hel række spændende øltyper og specialøl, som du kan få mere indsigt i.

 

Du kan læse mere om den på vores blog om øltyper.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll til toppen